Lammebov med kartoffelgratin

Ingredienser:
1 Lammebov
Smør eller margarine
Salt & peber
Herbes de Provence eller
1/2 tskf Timian
1/4 tskf Rosmarin
1/4 tskf Salvie
5 Knuste enebær
2 Fed hvidløg

KARTOFFELGRATIN:
750 g Skrællede kartofler
3 dl Reven ost
1 1/2 tskf Salt
1 tskf Stødt timian
2 dl Piskefløde

Fremgangsmåde:
Hvidløget skæres i splinter, og kødet spækkes hermed. Lav små lommer langs hinder og ben. Krydderurter og enebær blandes i blødgjort fedtstof, og denne blanding smøres på kødet. Der drysses med salt og peber. Kødet steges på risten til bradepanden i ovnen ved 200°, ca. 1 time. Kartoflerne skæres i tynde skiver og lægges lagvis med ost og krydderier i en ovnfast skål. Hæld fløden i fadet og sæt dette ovnen samtidig med stegen, til kartoflerne er møre og overfladen gylden. Kartoffelgratinen bliver færdig nogenlunde samtidig med stegen.
Tips: Stegen vinder ved at stå ca. 10 min., inden den skæres for.
Tilberedningstid : Ca. 1 time & 15 min. Ovntemperatur : 200° Stegetid : Ca. 1 time.