Ilæmning og læm
ning

  • Kend læmmedato, skift farve på væddersele hver 18 dag.

  • Synkronisering af læmning.

  • Styring af huld periode huldkarakter

  • 0-30. dag 3.0-3.5

  • 30-100. dag 2.8-3.0

  • 100-147. dag 3.5 (rigeligt mad)

  • Klipning 4-6 uger før læmning.

  • Tildeling af E-vitamin og selen (erstatning for fiskemel som er forbudt til får)

  • Hvis fåret ikke vil æde, skal hun have glycerin indtil hun spiser igen. 100 ml 2 gange dagligt.

  • Overvågning ved læmning. Hvis fåret ikke selv kan klarer det, fjern fosterhinden. Løft lammet op i bagbenene i et par minutter inden navlestrengen rives over.

  • Udmalkning af vokspropper.

  • Desinficer navlestrengen, brug jod eller ligende.

  • Råmælkbank. Overskudsråmælk nedfryses i små portioner. Alle svage lam gives 100 ml indenfor 6 timer fra læmning. Brug altid lammegenopliver.

  • Lam der somfølge af sult og udmattelse er kolde og svage, må IKKE varmes op. De skal først have glukose eller druesukker. En 20% opløsning, der gives 10 ml pr. kg. Legemsvægt. Brug lammegenopliver eller sprøjt direkte ind i bughulen.

    PRINT DENNE SIDE UD OG LÆG DEN I DIN LÆMMEKASSE

     

  • Opbloknings uro 2-6 timer ved normal læmning

  • Uddrivningsperiode 1/5-2 timer ved normal læmning

  • Efterbyrd 2-4 timer ved normal læmning.